Visningen Estimater

Når du har lagt budgettet, og tiden går, dvs. din bogføring opdateres så du har realiserede måneder, så kan det være overordentligt interessant at vide, hvordan året ender, hvis vi bare holder budget resten af året. Her er det at visningen Estimat virkelig kommer til sin ret.

Estimater

Med Estimat får du et billede af den realiserede periode, og budgettet for resten af perioden. Visningen er nem at anvende på rapporten DRIFT og alle dine SPECIFIKATIONER, men vil du anvende den i forhold til LIKVIDITET og BALANCE, er der nogle punkter du skal tage stilling til først.

Det drejer sig om afvikling af ´primo´-debitorer og -kreditorer, samt afvikling af 'primo'-moms. Hvis du har valgt en automatisk afvikling af de tre, vil Estimat-visningen også slå igennem på Likviditet, Moms og Balance. Vælger du at afvikle disse tre manuelt, så skal du oprette et Forecast for at få det samme billede.

Årsagen er, at visningen anvender de forudsætninger du har gjort til den automatiske afvikling, og derfor hele tiden selv kan beregne de forskellige påvirkninger. Vælger du at gøre det manuelt, så vil der blive skabt et forkert billede af fx bankbeholdningen, ind til du manuelt har afviklet fx debitorer.

Så husk på, at visningen blot er ren overflade, ganske vist rigtig smart overflade med automatikkerne, og at Forecast i højere grad er en grundigere revurdering af dine budgettal.

Prøv budget123

Se dig omkring i budget123.

Få en præsentation

Se hvad du kan med budget123.

Bestil budget123

Kom hurtigt i gang med budget123.