Specifikationer

 

Specifikationer indeholder alle de virksomhedsspecifikke noter, der knytter sig til dit budget og dit regnskab. Al indtastning foregår her.

 

Specifikationer er virksomhedsspecifikke noter

Hver specifikation svarer til en eller flere kontogrupper i din finanskontoplan, og derfor er menupunkterne under Specifikationer også specifikke til din virksomhed både i antal og tekst. Hvis du klikker på en specifikation, finder du alle de finanskonti, der ligger i den pågældende gruppe.

Specifikationer

Tast budgettal, men ikke realiserede tal

I felterne ud for hver konto kan du indtaste dine budgettal, hvis kolonnen er hvid og har overskriften ”Budget”. Har kolonnen en svag baggrundsfarve og overskriften ”Realiseret”, så vises realiserede tal fra dit regnskab. Dem kan du kun ændre ved at bogføre i dit regnskabssystem. Du vælger, hvilke kolonner der skal vises i drop down-menuen lige over tabellen.

Bemærk!

Husk, at gemme værdierne på knappen eller ved at klikke på Enter på tastaturet.

Brug fordelingsnøgle

Hvis du klikker på kontonummeret, åbnes der en Fordelingsnøgle. Her kan du indtaste et beløb eller en procentsats, som du efterfølgende vælger en fordelingsmetode for, dvs. du vælger, om beløbet/procentsatsen skal kopieres til alle månederne, fordeles ud over perioden, lægges til eller påvirke med en vægtet andel.

Dimensioner

Klik på det enkelte kontonavn for at springe til kontospecifikationen. Under hver konto kan du yderligere specificere, hvad den enkelte finanskonto indeholder. Her kan du også få vist de udspecificerede tal på Dimensioner.

Kontospecifikationer

Kontospecifikationer er linjer, der på kontoniveau detaljere budgettet. I budget123 vil du kunne genkende konti med specifikationer ved følgende symboler.

Du kan arbejde med kontospecifikationer både på balancen og i drift, og du bestemmer selv, hvor mange kontospecifikationer, du vil oprette.  

Specifikations SymbolForklaring
Udregning, konto med formel

Er der udregninger fra en systemkonto, en værdiregulering, eller har du flere kontolinjer, vil du se dette symbol.

Primobeholdning til afvikling

Det blå symbol viser, at der en primobeholdning, der skal afvikles. Symbolet viser sig primært for kreditorer, debitorer og betalt moms.

Indeholder dimensionsværdi

Hvis du arbejder med dimensioner og afdelinger, og har budgetteret på dem, kan du se hvilke ved dette symbol.

 

Prøv budget123

Se dig omkring i budget123.

Få en præsentation

Se hvad du kan med budget123.

Bestil budget123

Kom hurtigt i gang med budget123.