Investeringer

 

Investeringer beskriver, hvilken konsekvens potentielle investeringer har for drift, likviditet og balance. Ved at oprette og aktivere en investering kan du se, hvordan den påvirker virksomhedens samlede økonomi.

Sådan opretter du en investering

Du finder inversteringer i venstremenuens under Moduler. Her kommer du ind i investeringsoversigten, hvor du kan se alle de investeringer, der er oprettet, og øverst kan du vælge at oprette ny investering. 

Ved oprettelsen er det vigtigt, at du giver den et sigende navn, og at du udfylder alle felter vedrørende anskaffelsespris, levetid, scrapværdi, osv.

Når du angiver, hvilken Driftskonto og Aktivkonto investeringen skal påvirke, vil dine valgmuligheder være begrænset til indstillingerne på Kontoplanen.

På Kontoplanen skal du vælge mindst én konto, som du giver egenskaben Værdiregulering. Det er den, der skal holde de løbende afskrivninger på aktivet. Når du har valgt "Værdiregulering" , skal kontoen fordeles til den konto i Aktiverne, hvor nedskrivningen skal registreres.

Og på en aktivkonto sætter du egenskaben til "Investering" , det er denne konto, der skal modtage tilgangen af aktivet.

Brug i andre modeller

Hvis du vil gøre investeringer gældende for fremtidige modeller, skal du ved oprettelsen af modellen vælge at sætte flueben for investering. 

Investeringens effekter

Nu er du klar til at tage Investeringen i brug, og du kan aktivere/ deaktivere den på oversigten med Investeringer. Effekterne af investeringen finder du på Kontospecifikationen for afskrivningskontoen, linjen ”Investeringer” på likviditetsbudgettet, linjen ”Balanceposter netto” på momsbudgettet, og selvfølgelig på balancen på tilgangskontoen. Så snart du deaktiverer Investeringen, forsvinder alle påvirkninger og eventuelle ekstra linjer.

Prøv budget123

Se dig omkring i budget123.

Få en præsentation

Se hvad du kan med budget123.

Bestil budget123

Kom hurtigt i gang med budget123.