Opdater budgettal

 

Med denne funktion kan du hurtigt hente et grundlag for dit budget - f.eks. fra tidligere regnskaber eller andre budgetter. Du kan også korrigere alle tal i det område, du arbejder i, f.eks ved at lægge en procentsats til.

Find funktionen

Funktionen vælges på ikonet med to pile, der kører i ring (i øverste højre hjørne), og den er tilgængelig dels på rapporterne Drift og Forudsætningsbalance, dels på alle specifikationer og kontospecifikationer.

Sådan opdaterer du budgettal

Start med at tjekke, at "Konto fra" og "Konto til" er som ønsket. Angiv så en justeringsfaktor (fx 10) og en justeringsoperator (fx Plus procent), og udpeg, hvorfra du vil hente de data, som skal justeres (fx fra den aktive model eller fra realiserede tal).

Udgangspunktet her vil altid være den aktive model, så hvis du blot vil lægge 2% til de tal, du allerede har stående, behøver du ikke vælge noget til.

Hvis du vælger Realiserede tal, vil budget123 automatisk se på, hvor opdateret dit materiale for Regnskabstal er og indføre det nyeste materiale i kolonnerne med år og måned. Dette kan du naturligvis korrigere for hver enkelt måned.

Vælger du Ingen ændring springer budget123 den/de måneder over i forhold til justeringen.

Opdater budgettal

Se hvordan

Vi har lavet en film, der handler om, hvordan man opdaterer sine budgettal. Tryk på billedet til højre. - husk højtalere 

 

Skift primoværdier på Forudsætningsbalancen

Opdatér budgettal er specielt velegnet til hurtig udskiftning af primoværdierne på Forudsætnings-balancen, når sidste års regnskab er afsluttet, og der forligger en ny åbningsbalance. Her er det ikke muligt at foretage en justering, og det er kun primoværdierne, du kan opdatere/ overskrive.

Kontolinjen påvirkes

Korrektionerne har kun betydning for de tal, som fremgår af KontolinjenKontospecifikationen. Alle linjer med tal fra Investeringer, Lån, Formler eller ekstra linjer påvirkes ikke, når du opdaterer budgettal.

Alle dimensioner påvirkes

Hvis I anvender Dimensioner, skal du være opmærksom på, at [Opdater budgettal] vil have effekt på alle dimensionerne. Dvs., hvis du henter regnskabstal, og disse er bogført på dimensioner, vil de også i budgettet være delt ud på dimensioner. Hvis du altså bevarer fluebenet i den nederste af de tre kasse.

Hvis du fjerner fluebenet, så vil budget123 kopierer tallene ind på virksomhedsniveau, og dimensionerne vil være tomme. Hvis du har flere lag af dimensioner vil du også have flere tjek-bokse, så du kan vælge hvilke lag du vil beholde tallene på. Fx hvis der er bogført på Afdelinger og Medarbejdere, men i budgettet ønsker vi kun at arbejde med afdelinger.

Prøv budget123

Se dig omkring i budget123.

Få en præsentation

Se hvad du kan med budget123.

Bestil budget123

Kom hurtigt i gang med budget123.